Design & Fasadglas

1Horndusch-1024x575

Glas är så mycket mer än ”bara glas”. Glas klarar idag så mycket mer än vad det gjorde förr. Utöver att sänka uppvärmningskostnader, skydda mot inbrott och vandalisering, bullerdämpa mm, kan glas naturligtvis också användas som ett designmaterial. Med hjälp av de glas som finns på marknaden idag i kombination med de avancerade bearbetningsmaskiner vi arbetar med så kan man skapa väldigt individuella miljöer, oavsett om det handlar om en privat bostad eller en offentlig miljö.

Glas i inredning blir allt vanligare och i många Svenska kök sitter det en glasskiva över diskbänken istället för kakel. Glaset kan vara ett enfärgat Lacobel som finns i ett antal standardkulörer alternativt ett transparent järnfritt glas för att återge bakomliggande material typ en tapet i sina naturliga färger. Vi erbjuder också en produkt som heter Spectra lackglas där man har möjlighet att få glaset lackat i exakt den kulör som man önskar.

Vi har idag även möjlighet att erbjuda printade glas och då kan man helt plötsligt skapa unika mönster eller bilder.

Glas kan egentligen appliceras överallt i inredning. Glasräcken, en unik måttanpassad dusch där vi även kan leverera moderna infästningar och gångjärn eller varför inte en printad glastavla.

Med ovanstående möjligheter så är det bara fantasin som begränsar. Även utvändigt används naturligtvis glas i designsyfte, lackerat fasadglas, ornamentglas, många olika typer av belagda och genomfärgade glas osv. När vi pratar om designglas utvändigt kombinerar man ofta själva designglaset med ytterligare minst ett glas i en Isolerruta. Man kan även använda sig av emaljerat eller lackat fasadglas för att ge karaktär åt husfasader.